13/2/12

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας και με τον Υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ισραήλ
13/02/2012





Συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας του Ισραήλ κ. Yakov Litzman και με τον Υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας κ. Daniel Hershkowitz, είχε χθες ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Litzman συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας δορυφορικών ιατρικών υπηρεσιών από εξειδικευμένα νοσοκομεία του Ισραήλ σε συνεργασία με κυπριακά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με στόχο την προσέλκυση ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο.

«Αυτού του είδους οι προσπάθειες έχουν ως κύριο σκοπό να δώσουν πρόσθετη αξία στις ιατρικές υποδομές της Κύπρου», επεσήμανε με δηλώσεις του ο κ. Υπουργός.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον Υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ισραήλ κ. Hershkowitz, ο δρ Μαλάς ανέλυσε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της έρευνας. Ο Υπουργός Υγείας, όπως είναι γνωστό, θα προεδρεύει του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Ο δρ Μαλάς σημείωσε ότι ισραηλινές βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να επενδύσουν στην Κύπρο, καθώς αυτό θα τους έδινε τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στον Αραβικό κόσμο, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, δεδομένου ότι θα επωφελούνταν από το κοινοτικό κεκτημένο.

Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε, επίσης, νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα του Ισραήλ, συνοδευόμενος από εκπροσώπους ιδιωτικών νοσηλευτηρίων της Κύπρου, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΚΕΒΕ και τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ.

Ο δρ Μαλάς είχε, τέλος, την ευκαιρία να επισκεφθεί τον πολυτραυματία της έκρηξης στο Μαρί Χριστόδουλο Αντωνίου, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του σε εξειδικευμένο Ιατρικό Κέντρο του Ισραήλ. Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από τους ιατρούς για την πορεία της αποθεραπείας του η οποία, όπως επισημάνθηκε, εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά.