9/2/12

* Τα όσα ισχυρίζεται σήμερα το ΕΥΡΩΚΟ διά του κ. Γιωργάλλα για το δικαίωμα διαμονής των Κυπρίων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο συγκλίσεων της 29ης Ιανουαρίου 2010. *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το δικαίωμα διαμονής των Κυπρίων σε ολόκληρη την Κύπρο

09/02/2012





Τα όσα ισχυρίζεται σήμερα το ΕΥΡΩΚΟ διά του κ. Γιωργάλλα για το δικαίωμα διαμονής των Κυπρίων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο συγκλίσεων της 29ης Ιανουαρίου 2010.

«Οι Κύπριοι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να διαμένουν (right of abode) οπουδήποτε στην Κύπρο το οποίο θα τους επιτρέπει να εργάζονται, να ασκούν επάγγελμα, να εγκαθιδρύουν και να λειτουργούν επιχείρηση ή να εμπλέκονται σε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα».

Είναι φανερό ότι με βάση το έγγραφο οι Κύπριοι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να διαμένουν σε ολόκληρη την Κύπρο, μαζί με όλα τα δικαιώματα που καταγράφονται. Αυτό αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του λαού μας μέσα από τη λύση.