4/1/12


Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην εκδήλωση για απονομή χορηγιών σε άριστους νέους του Καραβά, χθες
04/01/2012





Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση απευθύνω χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο του κατεχόμενου Καραβά για την απονομή χορηγιών του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου σε άριστους Καραβιώτες νέους που φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Καραβά για την καθιέρωση αυτής της εκδήλωσης η οποία, παράλληλα με την απονομή χορηγιών σε άριστους νέους του Καραβά, προσφέρει ευκαιρίες στους Καραβιώτες και ιδιαίτερα στους νέους για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, διατηρώντας άσβεστο τον πόθο για επιστροφή.

Απευθύνω επίσης τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ζεύγος Ελπίδας και Νίκου Σιακόλα, ιδρυτές του Ταμείου Υποτροφιών, καθώς και σε όσους συμβάλλουν στην ενίσχυση του Ταμείου με τις εισφορές τους. Το Ταμείο αυτό έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και τόσο οι χορηγοί όσο και οι συντελεστές πρέπει να νιώθουν περήφανοι.

Η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη ιδιαίτερα στους νέους του Καραβά. Σε αυτούς που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν και να ζήσουν στο όμορφο χωριό τους, όπως αξιώθηκαν οι γονείς και οι πρόγονοί τους, δεν βίωσαν την καρδιά και την ψυχή του Καραβά, αλλά την αισθάνθηκαν μέσα από τις διηγήσεις των γονιών και των παππούδων τους. Η αποψινή εκδήλωση αποτελεί παρήγορο γεγονός γιατί παρά τα 37 χρόνια κατοχής, οι νέοι μας δεν ξεχνούν και δεν συμβιβάζονται με τα τετελεσμένα της εισβολής.

Αγαπητοί νέοι, που κατάγεστε από τον κατεχόμενο Καραβά, τόσο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όσο και εγώ προσωπικά σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια για την αριστεία σας. Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας με τον ίδιο ζήλο για μάθηση και προκοπή. Η πατρίδα μας έχει μεγάλη ανάγκη από τη δυναμική παρουσία σας στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας, ιδιαίτερα στον συνεχώς μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο. Εσείς αποτελείτε το παρόν και το μέλλον του τόπου και καλείστε να εργαστείτε για τη βελτίωσή του και παράλληλα να αγωνιστείτε για τη δικαίωση του πολύπαθου νησιού μας.

Τελειώνοντας, εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους, ευδόκιμη χρονιά στους νέους που ξεκινούν τις σπουδές τους και το 2012 να φέρει την ειρήνη στο πολύπαθο νησί μας με τον τερματισμό της κατοχής, την επιστροφή των Καραβιωτών στο χωριό τους και όλων των εκτοπισμένων στα σπίτια και τις πατρογονικές τους εστίες.