31/1/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Υπουργείου Άμυνας
31/01/2012

Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και ιδιαίτερα την κα Καμιναρά για τη φιλοξενία της σημερινής εκδήλωσης στο Σπίτι της Ευρώπης.

Η νέα ιστοσελίδα που παρουσιάζεται σήμερα φιλοδοξεί να γίνει το σύγχρονο και αξιόπιστο ενημερωτικό, επικοινωνιακό και διαδραστικό εργαλείο του Υπουργείου Άμυνας στην επαφή του με την κοινωνία των πολιτών. Μια ιστοσελίδα έχει τις ιδιότητες ενός ζωντανού οργανισμού ο οποίος μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα δεδομένα ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου κόσμου. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες στη διακίνηση πληροφοριών για να λειτουργήσει στο Υπουργείο Άμυνας μια σύγχρονη και αξιόπιστη σελίδα για την έγκαιρη και έγκυρη προβολή των θέσεων, των δραστηριοτήτων και των Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε χρησιμοποιήσει σε αρχικό στάδιο ένα από τα κύρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), το twitter, καθώς τα μέσα αυτά επιτρέπουν την ανταλλαγή γραπτού και οπτικοακουστικού υλικού μεταξύ των χρηστών. Έχοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό των χρηστών των κοινωνικών μέσων δικτύωσης επιτυγχάνουμε την προβολή των θέσεων του Υπουργείου με την παράλληλη δυνατότητα των χρηστών να απαντούν και να σχολιάζουν τις θέσεις μας. Θα κρίνεται το Υπουργείο, θα δοκιμάζεται, θα βελτιώνεται.

Είναι ξεχωριστή η σημερινή ημέρα γιατί ανοίγεται ένα παράθυρο επικοινωνίας και διαφάνειας με τη στρατευμένη νεολαία μας, με το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, με την κοινωνία των πολιτών.

Η αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων από το Υπουργείο Άμυνας αποτελεί πρωτοποριακό εγχείρημα για την Κυπριακή Δημόσια Υπηρεσία. Είμαστε, επίσης, μεταξύ των πρώτων Υπουργείων Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ που εισάγουν αυτά τα νέα εργαλεία. Είναι ένα πρωτοποριακό άνοιγμα στην τεχνολογία και στην κοινωνία αυτό που ξεκινάμε σήμερα, ιδιαίτερα χρήσιμο εν όψει της κυπριακής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η νέα ιστοσελίδα σχεδιάστηκε και ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Άμυνας με την πολύτιμη συνεργασία και τη συνδρομή του Τμήματος Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζω:

Στη CYTA, η οποία είναι ο αποκλειστικός χορηγός του έργου, και ιδιαίτερα στον κ. Νίκο Νικολάου, Προϊστάμενο Διεθνών Σχέσεων.

Στον κ. Άλεξ Χριστοφόρου, επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος συνέβαλε μαζί με τα αρμόδια τμήματα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της στρατηγικής προβολής του Υπουργείου Άμυνας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα όπως είναι το twitter.

Ευχαριστώ, επίσης, και επαινώ τα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και είχαν τη συνολική ευθύνη για την πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια. Συγχαίρω όλους για την υπεύθυνη δουλειά και το εξαίρετο αποτέλεσμα.