24/1/12

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας
24/01/2012





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Ναύαρχο Philippe Combes, στο Γραφείο του στο ΓΕΕΦ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ηλιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Ναύαρχο Philippe Combes. Ο Ναύαρχος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και προς αυτή την κατεύθυνση έχει υπογραφεί πριν από λίγο και το πρόγραμμα συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας και της Κύπρου για το έτος 2012.

Η επίσκεψη αποτελεί μια ακόμη έκφραση των άριστων σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, στις δύο κυβερνήσεις και, βεβαίως, ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιλαμβάνει το Ετήσιο Πρόγραμμα Συνεργασίας, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι περιλαμβάνει διάφορα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας και της συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.