14/1/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήγειρε κανένα θέμα και κανέναν προβληματισμό σε σχέση με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το πλοίο Chariot, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι μόνο η αντιπολίτευση εγείρει προβληματισμό.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, ο κ. Στεφάνου ερωτηθείς για τον θάνατο του πρώην ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ραούφ Ντενκτάς είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τον θάνατο του Ραούφ Ντενκτάς, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Έρογλου και του διαβίβασε τα συλλυπητήριά του και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ραούφ Ντενκτάς».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το πλοίο Chariot, o κ. Στεφάνου είπε ότι «το εμπάργκο είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήγειρε κανένα θέμα και κανέναν προβληματισμό. Οι μόνοι που εγείρουν προβληματισμό είναι εδώ της αντιπολίτευσης. Τώρα, στη βάση ποιών δεδομένων και ποιών στοιχείων δεν είπαν ποτέ.

Κάποιοι κιόλας βιάστηκαν και είπαν «η Κυβέρνηση να μην κρατήσει το πλοίο». Μετά που δεν κρατήθηκε το πλοίο επικρίνουν γιατί δεν κρατήθηκε το πλοίο. Αυτές οι αντιδράσεις το μόνο που δείχνουν είναι ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ανεξαρτήτως ενεργειών, ο στόχος της αντιπολίτευσης είναι απλώς να επικρίνει την Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση λειτούργησε στη βάση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και, επαναλαμβάνω, κανέναν προβληματισμό δεν ήγειρε κανένας από πλευράς της διεθνούς κοινότητας».
Κληθείς να αναφερθεί στο περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι πρόκειται «για μια επιστολή που, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει πριν από μερικές μέρες, θα έστελνε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ απαντώντας στην επιστολή του. Είναι γνωστές οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και σε σχέση με τη συνάντηση που θα γίνει στο Greentree την ερχόμενη εβδομάδα. Ασφαλώς, πάντοτε οι επιστολές του Προέδρου στέλνουν συγκεκριμένα μηνύματα, ανάλογα με το θέμα που έχουν ως περιεχόμενο. Το ίδιο γίνεται και τώρα».

Ερωτηθείς αν στην επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει ανησυχίες, ο κ. Στεφάνου είπε ότι στην επιστολή «ο Πρόεδρος διατυπώνει τις θέσεις που πάρα πολλές φορές έχουμε διατυπώσει».