11/1/12


Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας
11/01/2012





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αλετράρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια χρήσιμη συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατά την οποία επικεντρωθήκαμε σε θέματα που θα απασχολήσουν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφερθήκαμε στο υφιστάμενο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στα δύο Υπουργεία και αφορά τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ελλάδας στην Κύπρο, η οποία εστιάζεται σε Συμβούλους για θέματα αειφόρου ανάπτυξης που θα εδρεύουν στην Ελλάδα, αλλά και σε Συμβούλους που θα αποσπαστούν στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες.

Επίσης, μιλήσαμε για θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, όπως είναι τα θέματα αειφόρου ανάπτυξης, προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας και τα θέματα προστασίας των δασών. Συζητήθηκαν οι προβληματισμοί μας για θέματα διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και ζητήματα που αφορούν τις απαιτήσεις της εφαρμογής της Οδηγίας / Πλαίσιο για τα Νερά.

Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί ως έχει, μέσα από τη σύσταση ομάδων εργασίας από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των δύο Υπουργείων. Ο Έλληνας Υπουργός έχει εκδηλώσει την προθυμία να μας στηρίξει σε όλα τα θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για την βοήθεια που μας προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία».