8/1/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την ανεργία, χθες
08/01/2012
Η Κύπρος βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης και της ΕΕ σε ό,τι αφορά στο ποσοστό της ανεργίας, είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο δεν είναι από τα μεγαλύτερα στην ΕΕ, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτω από τον μέσο όρο ανεργίας στην ευρωζώνη και στην ΕΕ. Αυτό, όμως, δεν μας εφησυχάζει ούτε και το θεωρούμε ως στοιχείο που θα μας οδηγήσει στο να μη λαμβάνουμε υπόψη το πρόβλημα που υπάρχει με την ανεργία. Υπάρχει πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα προκύπτει ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά και από το γεγονός ότι οι διάφοροι εξωγενείς παράγοντες ενισχύουν αυτό το πρόβλημα.

Η Κυβέρνηση από την αρχή πήρε και συνεχίζει να παίρνει διάφορα μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος και για ζητήματα που αφορούν στην προώθηση της ανάπτυξης και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την αύξηση της δυνατότητας στους ανέργους να βρουν δουλειά μέσω της επανακατάρτισης. Αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε.

Η Υπουργός Εργασίας έχει εξαγγείλει διάφορα μέτρα με στόχο την ενίσχυση αυτών των πολιτικών και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την περαιτέρω στήριξη της ανάπτυξης, την οποία η Κυβέρνηση μελετά και για την οποία σύντομα θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και αυτό θα βοηθήσει στην απάμβλυνση του προβλήματος».