8/1/12


Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τις συνομιλίες στο Κυπριακό
07/01/2012





Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon ερωτηθείς χθες, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμήν του η Ένωση Ανταποκριτών του ΟΗΕ, αν θεωρεί ότι η συνάντηση στο Greentree στα τέλη του μήνα θα είναι η τελευταία ευκαιρία για ειρήνη στην Κύπρο, απάντησε ως ακολούθως:

«Δεν υπάρχει τέτοιο χρονοδιάγραμμα. Αλλά το έχω ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου, δεν απομένει πολύς χρόνος.

Ως εκ τούτου, προτρέπω τους δύο ηγέτες να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα και να συμφωνήσουν στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στο Greentree, στις 23 και 24 Ιανουαρίου, καθώς και να σκεφθούν την πιθανότητα να προχωρήσουν με τη διεθνή διάσκεψη που ανακοίνωσα κατά τη λήξη της συνάντησης μας τον περασμένο χρόνο.

Ελπίζω ότι πριν έλθουν στη Νέα Υόρκη, θα εμπλακούν συνεχώς σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Αντιλαμβάνομαι ότι θα συναντηθούν ξανά στις 9 Ιανουαρίου. Ελπίζω ότι θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα».