4/1/12


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και με την Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες για το Κυπριακό
04/01/2012





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς ΄Ερογλου θα παραθέσουν αύριο δείπνο, στην Πύλα, προς τα μέλη της Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών που παρευρίσκονται στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα φθάσει αύριο στις 7 μ.μ. στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας, ενώ ο κ. Έρογλου αναμένεται να μεταβεί στο γραφείο του Τουρκοκύπριου Κοινοτάρχη Πύλας.

Στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο ηγετών στην πλατεία του χωριού και θα ακολουθήσει περιήγηση τους στα καφενεία της Πύλας.

Στις 8 μ.μ. οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε δείπνο στο εστιατόριο «Τροχός» στην πλατεία του χωριού. Στο δείπνο θα παρακαθίσουν, επίσης, οι σύζυγοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων, τα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Λίζα Μπάτενχαϊμ, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ και τα μέλη της Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών που παρευρίσκονται στις απευθείας συνομιλίες.

Στις 9.30 μ.μ. οι δύο ηγέτες και οι προσκεκλημένοι τους θα μεταβούν για καφέ στο τουρκοκυπριακό εστιατόριο «Αμνησία».