21/12/11

Μεταφορά τεχνικών της πλατφόρμας Noble Homer Ferrington στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα το απόγευμα στις 5.10 μ.μ. το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε πληροφορία από το κέντρο ελέγχου της πλατφόρμας Noble Homer Ferrington ότι δύο τεχνικοί, μαλτέζικης καταγωγής, εισέπνευσαν τοξικά αέρια και παρουσίασαν συμπτώματα τοξικής δηλητηρίασης.



Σε συνεργασία μεταξύ του γιατρού που βρίσκεται μόνιμα στην πλατφόρμα της Noble και του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, η οποία έγινε με ελικόπτερο ετοιμότητας της Βρετανικής Βάσης Ακρωτηρίου στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου υποστήριξης της πλατφόρμας. Παράλληλα, τέθηκε σε ετοιμότητα σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας Λεμεσού για υποστήριξη και ασφάλεια της επιχείρησης.

Η επιχείρηση περατώθηκε επιτυχώς στις 8.10 μ.μ. με την προσγείωση του ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τη μεταφορά των δύο τεχνικών στις Πρώτες Βοήθειες.

Σύμφωνα με τους επί καθήκοντι ιατρούς, τα δύο μέλη του πληρώματος παρακολουθούνται και η κατάσταση της υγείας τους είναι εκτός κινδύνου.