22/12/11

21/12/2011

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του κα Ελση Χριστόφια δέχθηκαν σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά εγκλωβισμένων στα οποία παρέθεσαν γεύμα.



Μιλώντας στα παιδιά, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Δυστυχώς, θα πούμε ‘καλωσορίσατε’ και φέτος ως εγκλωβισμένοι. Μακάρι να ήταν η ώρα που θα σας λέγαμε ότι έπαψε πια το μαρτύριο, τέλειωσαν τα δεινά μας στο πλαίσιο μιας επανενωμένης πατρίδας.

Συναντιόμαστε και πάλι σ’ αυτόν τον χώρο, στο σπίτι του λαού. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η αγάπη μας για εσάς ξεχειλίζει, είναι ατόφια, είναι αγνή αγάπη και πραγματικά χαιρόμαστε που βλέπουμε περισσότερα παιδιά κάθε χρόνο να έρχονται από την Καρπασία εδώ στο Προεδρικό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και εντατικοποιούνται. Πολύ έντιμα προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα επανενώνοντας την πατρίδα και το λαό μας και όσο έχουμε αυτή την ευθύνη θα συνεχίσουμε με πολλή συνέπεια να αγωνιζόμαστε, διότι ένα είναι τα πατριωτικά συνθήματα, αλλά άλλο είναι το πιο ουσιαστικό: τα βάσανα των ανθρώπων.

Πατριωτικό στις μέρες μας και υπό τις συνθήκες είναι εκείνο το οποίο, στο τέλος της ημέρας, θα τερματίσει τα δεινά των ανθρώπων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα τερματίσει τον εποικισμό – που είναι εξοντωτικός πρώτα από όλα για τους Τουρκοκύπριους, αλλά και για ολόκληρο το λαό – και θα τερματίσει την κατοχή, η οποία είναι η αιτία και του εποικισμού, είναι η αιτία και των δικών σας προβλημάτων και δεινών, είναι η αιτία του εγκλωβισμού και είναι, γενικά, η αιτία και της ντε φάκτο επί του εδάφους διχοτόμησης της πατρίδας μας.

Εκφράζουμε την αγάπη μας, σας θεωρούμε ωσάν να είστε παιδιά μας, αλλά και εγγόνια μας, γι’ αυτό και η αγάπη γίνεται ακόμη περισσότερη. Αισθάνθηκα και εγώ και η σύζυγός μου Ελισάβετ το τι σημαίνει αγάπη, στα εγγονάκια μας. Και αυτό δίνει νόημα ζωής. Και όσο κρατούν τα πόδια μας, όσο κρατούν οι δυνάμεις μας θα αγωνιζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας και για τον τόπο μας. Είθε το 2012 να φέρει το πλατύ και ωραίο χαμόγελο στα πρόσωπα όλων».