18/12/11




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα
18/12/2011





Έκκληση προς τους πολίτες να ασκήσουν σήμερα το εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Ελση Χριστόφια, έφθασε στις 10 το πρωί στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, Κέντρο Κ’, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Τον Πρόεδρο Χριστόφια και τη σύζυγο του υποδέχθηκε ο Γενικός Έφορος Εκλογών κ. Ανδρέας Ασσιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η εξουσία της αποκέντρωσης, είναι η εξουσία της άμεσης δημοκρατίας και, βεβαίως, έχει το καθήκον να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Φρονώ ότι η αιρετή Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κύπρο από το 1986 μέχρι σήμερα έχει κάνει ένα σπουδαίο έργο. Έχει αναμορφώσει τις πόλεις και την ύπαιθρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά προβλήματα, τα οποία γεννάει η ίδια η ανάπτυξη.

Η δική μας Κυβέρνηση δίνει ώθηση στην παραπέρα αυτονόμηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, ασφαλώς, στην παραπέρα διεύρυνση της επαφής της με τον απλό πολίτη. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος, εκτιμώντας ακριβώς το τι έχει επιτύχει η αιρετή Τοπική Αυτοδιοίκηση, σήμερα θα προσέλθει στις κάλπες να ασκήσει το ιερό δικαίωμα της ψήφου.

Γι΄ αυτό κάνω και εγώ με τη σειρά μου έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν τους υποψήφιους της αρεσκείας τους είτε αυτοί είναι Δήμαρχοι είτε Δημοτικά Συμβούλια είτε Σχολικοί Έφοροι είτε είναι οποιοιδήποτε υποψήφιοι τους οποίους θα ήθελαν να ψηφίσουν.

Θα ήθελα να πω μερικά λόγια για την πτέρυγα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της κατεχόμενης Κύπρου. Εμμένουμε στην αιρετότητα των Τοπικών Αρχών της κατεχόμενης Κύπρου, διότι εμμένουμε στην υπόθεση της απελευθέρωσης του κατεχόμενου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επανένωση της χώρας και του λαού μας. Η συνέχιση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδοίκησης των κατεχομένων περιοχών είναι απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας όλοι από κοινού να εργαστούμε ούτως ώστε να επιστρέψουμε και να αναμορφώσουμε, να ανοικοδομήσουμε τις πόλεις και τα χωριά μας μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας».