30/12/11


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ
30/12/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας άκουσε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα Κάλαντα με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, στην παρουσία της συζύγου του κας Έλσης Χριστόφια, του Προεδρικού Επιτρόπου κ. Γιώργου Ιακώβου, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη, του Επιτρόπου για την Προστασία του Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, του Διευθυντή του Γραφείου του κ. Χρίστου Χριστοφίδη και των μελών του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου.

Μιλώντας στα μέλη της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Το 2011 ήταν ένας δύσκολος χρόνος. Ελπίζω το 2012 να πάμε καλύτερα και να χαμογελάσει ο κυπριακός λαός με ένα πλατύ χαμόγελο στο σύνολό του, μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, διότι σίγουρα θα χαμογελάσουμε όταν θα απαλλαγούμε από την κατοχή και τον εποικισμό. Αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα Κάλαντα από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς.

Απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Ευχόμαστε το 2012 να είναι σίγουρα καλύτερο από το 2011 που ένεκα διαφόρων συγκυριών ήταν ίσως από τα χειρότερα έτη. Ευχόμαστε από καρδιάς να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, πρώτα από όλα για το εθνικό μας πρόβλημα, να τερματιστεί η κατοχή και ο εποικισμός, να επανενωθεί η πατρίδα μας και ανάκαμψη της οικονομίας».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας άκουσε τα Κάλαντα από την ΕΛΔΥΚ.

Απευθύνοντας ευχές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Δυστυχώς, στον κόσμο τον σημερινό του 2000, οι ηγέτες της ανθρωπότητας έταξαν στον κόσμο ευημερία και ειρήνη. Δυστυχώς, μετά από τόσα χρόνια, ούτε ευημερία βλέπουμε ούτε ειρήνη. Χιλιάδες παιδιά κάθε μέρα πεθαίνουν από την πείνα και από αρρώστιες από έλλειψη νερού και όλων των άλλων απαραίτητων για να κρατηθεί ένας άνθρωπος στη ζωή. Για μένα το καθήκον μας είναι απλό. Να ενώσουμε δυνάμεις και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Αυτό είναι το καθήκον μπροστά στην ανθρωπότητα σήμερα. Τρισεκατομμύρια ξοδεύονται για βόμβες και άλλα σύνεργα του θανάτου που χρησιμοποιούνται εναντίον της ανθρωπότητας. Αυτό πρέπει να τερματιστεί και αυτά τα σύνεργα θανάτου να μετατραπούν σε εργαλεία που να δημιουργούν για τον άνθρωπο. Ειρήνη, λοιπόν, και αγάπη. Αυτά θα επέλθουν όταν επικρατήσει παγκόσμια κοινωνική δικαιοσύνη. Εύχομαι συνθήκες ευημερίας και για την Κύπρο και για την Ελλάδα».

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η σύζυγός του, μαζί με τα μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου, τραγούδησαν το «Χαρούμενη Πρωτοχρονιά». Απευθυνόμενος στα μέλη του προσωπικού, αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της άσκησης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στο Προεδρικό Μέγαρο που είναι, όπως είπε, και προσφορά για τον τόπο.