28/12/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην Πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Προεδρικής Φρουράς

28/12/2011

Φαίνεται ότι τα αποτελέσματα στο θέμα των υδρογονανθράκων είναι θετικά, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επισήμανε ότι η «συνταγή» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου είναι η ενότητα.



Μιλώντας στην Πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Προεδρικής Φρουράς, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας ΄Ελσης Χριστόφια, Υπουργών, της ηγεσίας της Αστυνομίας και άλλων επισήμων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «σήμερα θα έχουμε ένα καλό νέο και αυτό είναι ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας για τους υδρογονάνθρακες. Φαίνεται ότι ανευρέθηκαν υδρογονάνθρακες, το πόσοι θα σας πω σε λίγο. Αυτό είναι το ευχάριστο νέο, ο μποναμάς που είπα και χθες».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά στους φίλους που απαρτίζουν την Αστυνομία, από τον Αρχηγό μέχρι το τελευταίο μέλος της Αστυνομίας». Πρόσθεσε επίσης: «Φέτος δεν καταφέραμε όσο θέλαμε να αποφύγουμε την αιματοχυσία στην άσφαλτο. Θα πάρουμε και άλλα μέτρα. Το 2012 ίσως τα καταφέρουμε. Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι στον ανθρώπινο παράγοντα, είναι σαφές αυτό και φαίνεται ότι "πάμε γυρεύοντας" οι Κύπριοι. Δεν είμαστε λαός πειθαρχημένος, το έχουμε οι Μεσογειακοί, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε, για τον εαυτό μας, υπερασπιζόμενοι τη ζωή, να πειθαρχούμε, τουλάχιστον στα πιο απλά και αυτό είναι πολύ απλό.

Δεν θα είναι εύκολος ο νέος χρόνος, θέλω να σας προειδοποιήσω, θα είναι δύσκολος, ίσως και δυσκολότερος από το 2011. Όμως, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Όπως και το 2011 με θάρρος και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες και το 2012 με παραπάνω θάρρος και με παραπάνω αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες είτε πολιτικές, είτε οικονομικές που είναι μπροστά μας.

Τονίζω ότι, ανεξαρτήτως των προκλήσεων, η δική μου απάντηση είναι η ενότητα. Ενότητα και συνεργασία. Δεν υπάρχει άλλη φόρμουλα, άλλη συνταγή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτού του τόπου και αυτού του λαού. Ειρήνη και ενότητα. Αυτό είναι το σύνθημα, αυτή είναι η θέληση, αυτή είναι η ευχή».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς κ. Ανδρέας Κυριάκου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους Χρόνια Πολλά και εξέφρασε την ευχή όπως το 2012 φέρει τη δικαίωση στην Κύπρο.