20/12/11

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας

20/12/2011


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.



Μετά το πέρας της συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με πολλή χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον φίλο Έλληνα Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο και είχαμε μια πολύ θερμή ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός, και ο Κυπριακός Ελληνισμός και ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός, και η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα.

Τόνισα στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι ο Ελληνισμός είναι για τα δύσκολα και ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες για να ξαναγυρίσει και η Ελλάδα και η Κύπρος στην εποχή της ανάπτυξης, της ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής και, βέβαια, με αυτά ως προϋπόθεση, για να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά και τα εθνικά δίκαια –και εδώ στην Κύπρο με τον τερματισμό της αναχρονιστικής τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και στην Ελλάδα με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο, στη Θράκη, στα νησιά, όπου εξ Ανατολών κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει.

Ανταλλάξαμε, επίσης, απόψεις για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και τα θέματα υγείας, τα οποία συζήτησε με τον Υπουργό Υγείας, και χαίρομαι να πω ότι υπήρξαν πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την συνεργασία στον ιατρικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών, με την Ελλάδα να προσφέρεται να δέχεται Κύπριους ασθενείς στα ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα.»