16/12/11

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Ισραηλινό ομόλογό του

16/12/2011

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Yitzhak Aharonovitch, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ειδικά αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων.

Ο κ. Λουκά εξέφρασε την επιθυμία για διεύρυνση της υφιστάμενης Συμφωνίας για την Καταπολέμηση της Παράνομης Διακίνησης και Κατάχρησης Ναρκωτικών και Ψυχοτρόπων Ουσιών καθώς και της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος με το προσχέδιο που ετοιμάστηκε και στάληκε στις Ισραηλινές αρχές. Οι Ισραηλινοί κλήθηκαν να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους πριν τη συνάντηση της Μικτής Επιτροπής που συστάθηκε με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση της Συμφωνίας.

Στον τομέα της πυρόσβεσης διαφάνηκε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και οι δύο Υπουργοί δεσμεύθηκαν στη συνέχιση της. Χαιρέτισαν, επίσης, τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης και Δράσης στον τομέα αυτό με τη συμμετοχή των γειτονικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, σχετικά με την πάταξη της παραβατικότητας, ο Ισραηλινός Υπουργός επεξήγησε το πρόγραμμα «City without Violence» που στοχεύει στη δημιουργία ασφαλών πόλεων με τη βοήθεια όλων των φορέων της κοινωνίας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο Ισραήλ με θεαματική επιτυχία και συμφωνήθηκε η μεταφορά της εμπειρογνωμοσύνης των Ισραηλινό στο θέμα αυτό.