9/12/11


Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών στη Βουλγαρία
09/12/2011





Το Κυπριακό, διμερή θέματα, οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και οι απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, η κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς και ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος (Βαλκάνια, Αραβική Άνοιξη) βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Σόφια, στις 12 Δεκεμβρίου.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό της κ. Nickolay Mladenov στις 3 μ.μ. Κατά τη συνάντηση οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης για την ανταλλαγή διπλωματών των δύο χωρών. Ενωρίτερα το πρωί θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Βουλγαρίας, κ. Georgi Pirinski στις 10 π.μ. Στη συνέχεια, η δρ Μαρκουλλή θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας κ. Traicho Traikov. Το απόγευμα η κα Υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους των ειδησεογραφικών πρακτορείων Bulgaria News Agency και Athens News Agency.

Το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο το οποίο θα διοργανώσει προς τιμήν της ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σόφια κ. Σταύρος Αμβροσίου, όπου θα προσκληθούν και Βούλγαροι αξιωματούχοι.

Η κα Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το πρωί.