25/11/11

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισκέφθηκε το ΚΥΠΕ

25/11/2011


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πρακτορείου κ. Λάρκος Λάρκου και ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Γιώργος Πενηνταέξ.



Στη συνέχεια, ο κ. Στεφάνου παρακάθισε σε συνεδρία με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ.

Ακολούθως, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνου ανέφερε τα ακόλουθα:

«Υπάρχει μια διαρκής σχέση και ένας διαρκής διάλογος μεταξύ του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς και των δύο Οργανισμών που επιβάλλεται να υπάρχει συντονισμός και συνεργασία για έγκαιρη και ταχύτατη ενημέρωση.

Η σημερινή συνάντηση είχε ακόμη ένα πιο εξειδικευμένο χαρακτήρα, είχε ως αντικείμενο τη συζήτηση για την επικοινωνία και την πληροφόρηση πριν και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η διαπίστωσή μας είναι ότι αυτή η συνεργασία και ο συντονισμός όσο πάει γίνεται ολοένα και καλύτερος και ότι υπάρχει μια κοινή πορεία και μια κοινή προσπάθεια προς την κατεύθυνση να έχουμε μαζί μια πετυχημένη Προεδρία και μια πετυχημένη επικοινωνιακή πολιτική που είναι κρίσιμης σημασίας για κάθε Προεδρία.

Έχουμε συμφωνήσει ότι αυτή η συνεργασία και συντονισμός θα γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένος και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο κ. Λάρκου είπε ότι «ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Επίκεντρό της ήταν η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2012 και ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς το ΚΥΠΕ ετοιμάζεται για αυτή τη μεγάλη στιγμή.

Είμαι αισιόδοξος ότι από τη δική μας τη μεριά, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα είμαστε έτοιμοι, ώστε στο κομμάτι που μας αφορά, η Κύπρος, να αισθάνεται ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό.

Θεωρούμε το θέμα ως μια υπόθεση που αφορά όλους τους Κύπριους και σε αυτή την κατεύθυνση εμείς θα καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η Προεδρία, στο κομμάτι που αφορά την είδηση και την επικοινωνία και το ΚΥΠΕ, να είναι μια πολύ καλή στιγμή για όλη την Κύπρο».