22/11/11

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

21/11/2011


Η ανακοίνωση του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) και της Κλαδικής των φωτορεπόρτερ της ΕΣΚ σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πλατφόρμα «Όμηρος» είναι τουλάχιστον άδικη.


Είναι άδικη γιατί η Κυβέρνηση, παρά τους μεγάλους πρακτικούς περιορισμούς που συνεπάγεται η μετάβαση στην πλατφόρμα, φρόντισε να υπάρχει ειδησεογραφική, τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη, στην οποία αναφέρεται ο Πρόεδρος της ΕΣΚ. Την ειδησεογραφική και φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, που είναι ο επίσημος φορέας της ενημέρωσης για το κυβερνητικό έργο και τη δραστηριότητα των κυβερνητικών αξιωματούχων. Τηλεοπτικά, η επίσκεψη καλύφθηκε από πέντε κανάλια. Άρα, έλλειψη ενημέρωσης δεν υπάρχει.

Με τα όσα αναφέρουν ο Πρόεδρος της ΕΣΚ και η Κλαδική των φωτορεπόρτερ στις ανακοινώσεις τους, είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν όλα τα δεδομένα και τους περιορισμούς σχετικά με τη μετάβαση στην πλατφόρμα. Όπως προφανώς δεν γνωρίζουν ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι σε επαφή με την εταιρεία Noble για μετάβαση ομάδας δημοσιογράφων στην πλατφόρμα.

Κατανοητή η ευαισθησία για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πληροφόρηση. Αυτή η ευαισθησία όμως επέβαλλε πριν τις ανακοινώσεις να ζητηθούν διευκρινίσεις, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε και γι’ αυτό εκφράζω τη λύπη μου.