30/11/11


Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Κίκη Καζαμία στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
30/11/2011





O Υπουργός Οικονομικών κ. Κίκης Καζαμίας συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου, κατά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα.

O κ. Καζαμίας συμμετείχε, επίσης, στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ (ECOFIN) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η δεύτερη δέσμη προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενδυνάμωση της οικονομικής διακυβέρνησης, με στόχο την καλύτερη μεσοπρόθεσμη λειτουργία της νομισματικής ένωσης. Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε τη σημασία αξιολόγησης της εφαρμογής του πρόσφατα συμφωνηθέντος πλαισίου για την οικονομική διακυβέρνηση, προτού αποφασιστούν νέοι, αυστηρότεροι κανόνες.

Στις 29 Νοεμβρίου ο κ. Καζαμίας συμμετείχε, επίσης, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Συμβουλίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, στον ανεπίσημο διάλογο των Υπουργών Οικονομικών του Τρίο Προεδρίας -, ως εκπροσώπων του Συμβουλίου ECOFIN - της Επιτροπής και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνάντηση, κύρια θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η διαχείριση της κρίσης και το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης.