29/11/11

*Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο*

29/11/2011

Το Κυπριακό, διμερή θέματα, οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και οι απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών κας Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στο Βερολίνο που πραγματοποιείται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο 30 Νοεμβρίου.


Η Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο της κ. Guido Westerwelle το μεσημέρι στις 13.30. Ενωρίτερα το πρωί θα παραθέσει πρόγευμα στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Γερμανίας και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου σε δημοσιογράφους της εφημερίδας Süddeutshe Zeitung (Αν. Διευθύντρια στη Διεύθυνση εξωτερικής πολιτικής) και της εφημερίδας FT Deutschland, (γερμανικής έκδοσης των Financial Times).

Το απόγευμα η κα Υπουργός θα συναντηθεί με τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Καγκελαρίου Μέρκελ, στην Καγκελαρία, δρα Christoph Heusgen και αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Επιτροπής ΕΕ της Ομοσπονδιακής Βουλής κ. Gunther Krichbaum.

Το βράδυ θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών δρα Werner Hoyer και στελέχη του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Καγκελαρίας.

Αύριο η κα Υπουργός θα απευθύνει ομιλία στο Γερμανικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής με θέμα: «Prospects for Security Stability and Prosperity in the Eastern Mediterranean region».

Τέλος, η κα Μαρκουλλή θα συναντηθεί με δημοσιογράφους και Έλληνες ανταποκριτές.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει στη συνέχεια από το Βερολίνο για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε Κοινό Δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν θέματα κοινής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας ΚΠΑΑ και την επομένη θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Η κα Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο στις 2 Δεκεμβρίου το πρωί.