29/11/11

Η Υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες

29/11/2011

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή αναχωρεί αύριο την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται για επίσκεψη εργασίας, για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου.


Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών στην εν λόγω συνάντηση περιλαμβάνουν τις εξελίξεις στη Νότια Γειτονία – ιδιαίτερα στη Συρία, στην Αίγυπτο και Υεμένη – και την κατάσταση στο Ιράν, για το οποίο οι Υπουργοί θα υιοθετήσουν σχετικά Συμπεράσματα. Ενόψει του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου, οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις πολιτικές πτυχές.

Επιπλέον, κατά το γεύμα εργασίας οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. El Araby, όσον αφορά στη Συρία, στην ειρηνευτική διαδικασία Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις της «Άραβικής Άνοιξης».

Τέλος, σημειώνεται ότι, αύριο την Τετάρτη η κα Υπουργός θα συμμετάσχει σε κοινό δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Άμυνας όπου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου.