25/11/11


Χαιρετισμός της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή στην τελετή παραλαβής γλυπτού από το Επίτιμο Προξενικό Σώμα, στη Λευκωσία
25/11/2011





Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω όλους στο Υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παραλαβής ενός έργου τέχνης, που αποτελεί προσφορά του Επίτιμου Προξενικού Σώματος της Κύπρου προς το Υπουργείο Εξωτερικών.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επίτιμου Προξενικού Σώματος για αυτή τους την πρωτοβουλία.

Το γλυπτό του Φαίδωνα Ποταμίτη συμβολίζει την για χρόνια αγαστή συνεργασία του Επίτιμου Προξενικού Σώματος Κύπρου με το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά απεικονίζει ταυτόχρονα και την προσπάθεια Επίτιμων Προξένων και Διπλωματών για συνεργασία ανά το παγκόσμιο. Μία συνεχή και συνεπή προσπάθεια του Προξενικού Σώματος με τα αντίστοιχα Υπουργεία Εξωτερικών, για προώθηση αρχών και αξιών που εδραιώνουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη ανά την υφήλιο.

Για τη Διπλωματική Υπηρεσία, το Επίτιμο Προξενικό Σώμα αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής της δράσης. Ένα κομμάτι με ζωντανή ιστορία και δυναμικό παρόν. Αποτελεί έναν πολύτιμο συνεργάτη, μέσω του οποίου ενδυναμώνονται οι διμερείς σχέσεις του κράτους μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αποφέρουν σε Κυβερνήσεις και λαούς πολλαπλά οφέλη.

Είναι αυτό το μήνυμα που θα μεταφέρει, συμβολικά και διαχρονικά, το γλυπτό που από σήμερα θα κοσμεί τους χώρους του Υπουργείου Εξωτερικών. Θα επιβεβαιώνει παράλληλα την άριστη σχέση και συνεργασία του Υπουργείου με το Επίτιμο Προξενικό Σώμα.

Εκφράζω για άλλη μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες για την ωραία αυτή πρωτοβουλία. Θα ήθελα, τέλος, να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της άριστης συνεργασίας με το Επίτιμο Προξενικό Σώμα, καθιστώντας την ακόμη πιο καρποφόρα και αποδοτική.