29/11/11

Δημοσιογραφικό Εργαστήρι με θέμα «Κάλυψη της Κυπριακής Προεδρίας 2012» Λεμεσός, 3-4 Δεκεμβρίου και Λευκωσία, 5 Δεκεμβρίου
29/11/2011





Εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνουν Δημοσιογραφικό Εργαστήρι με θέμα «Κάλυψη της Κυπριακής Προεδρίας 2012».

Στόχος είναι να σκιαγραφηθούν οι δράσεις της Κυπριακής Προεδρίας και ο πολιτικός και θεσμικός ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τα ΜΜΕ καθώς και οι υπηρεσίες που θα παρέχει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών προς τους λειτουργούς των ΜΜΕ στο πλαίσιο της Προεδρίας.

Το Δημοσιογραφικό Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Δεκεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Αμαθούς στη Λεμεσό και σε αυτό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν διευθυντές ειδήσεων, αρχισυντάκτες και συντάκτες των κυπριακών ΜΜΕ καθώς και ανταποκριτές Διεθνών Πρακτορείων Ειδήσεων.

Στο Εργαστήρι θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου και ομιλητές θα είναι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρόδη Κράτσα Τσαγαροπούλου, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Ιωάννης Κασουλίδης, Κυριάκος Μαυρονικόλας και Τάκης Χατζηγεωργίου, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Τάσος Γεωργίου, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Δρ Ελεονώρα Γαβριηλίδη, ο Διευθυντής της Europarl TV κ. Γιώργος Κασιμάτης, η Ακόλουθος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου και η Ακόλουθος Τύπου Οπτικοακουστικών Μέσων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ελιάνα Δρίτσα. Οι εργασίες του Εργαστηρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι το Δημοσιογραφικό Εργαστήρι θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011 στο Αμφιθέατρο «Θεόφιλος Γεωργιάδης» στο ΓΤΠ και θα είναι ανοικτό για δημοσιογράφους, παραγωγούς και τεχνικούς ΜΜΕ, ελληνόφωνους υπεύθυνους Τύπου Πρεσβειών, τους Λειτουργούς του ΓΤΠ, των Υπουργείων και της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας 2012 και άλλους εμπλεκόμενους στην κάλυψη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ακόλουθο Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου στο τηλέφωνο 22870500.