28/10/11

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους
28/10/2011
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους παρέστη σήμερα στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.



Μετά τη λήξη της παρέλασης ο κ. Δημοσθένους δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Με την πρέπουσα τιμή και λαμπρότητα τιμήσαμε το ηρωικό '΄Οχι' του 1940, όπου ένας ολόκληρος ελληνικός λαός και μια χούφτα ΄Ελληνες στα βουνά της Πίνδου όρθωσαν ψυχές και σώματα ενάντια στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, του φασισμού και του ναζισμού.

Χιλιάδες Κύπριοι σε αυτόν τον αγώνα συστρατεύθηκαν για να ζητήσει σύσσωμη η ανθρωπότητα την αποτίναξη οποιασδήποτε μορφής καταπίεσης, επεκτατισμού και άλλης μορφής ολοκληρωτισμού.

Εμείς, ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από το ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, και τονίζω το δημοκρατικό σχολείο, θέλουμε να στηρίξουμε και να προωθήσουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σήμερα η δική μας μαθητιώσα νεολαία έδειξε αυτό το σθένος από το οποίο διακατέχεται και το οποίο εμείς θέλουμε να προωθήσουμε και να εξυψώσουμε».