10/10/11

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου
10/10/2011
Αυτό που απαιτούν οι συνθήκες και οι προκλήσεις που εγείρονται ενώπιον της χώρας μας, είναι σύνεση και συναίνεση στο εσωτερικό μέτωπο.



Αυτό που απαιτούν οι πολίτες είναι να υπάρχει υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων χωρίς να προκαλούνται εντάσεις και να εκτοξεύονται ύβρεις και χαρακτηρισμοί.

Μόνο με συνεννόηση και συλλογική προσπάθεια, αλλά και σεβασμό στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τις απειλές της Τουρκίας.

Μόνο με συνεννόηση και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προκαλεί η στάση της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό, μπορούμε να ανταποκριθούμε με επάρκεια στην ανάγκη για εξυγίανση της οικονομίας και για πραγματοποίηση μιας πετυχημένης ευρωπαϊκής προεδρίας της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να εργάζονται για να υπάρξει ηρεμία, σταθερότητα και συνεννόηση στο εσωτερικό της χώρας. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.