9/10/11

Εκτός κειμένου αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας από την ομιλία του στην 31η Αντικατοχική Πορεία του Δήμου Μόρφου
09/10/2011
Φωτογράφος: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προνοεί το Σύνταγμα, θα ασκήσει τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη της θητείας του και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ανεξαίρετα, υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι η ενότητα δεν θα ανευρεθεί και δεν θα διαφυλαχθεί με την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του από την ομιλία του στην εκδήλωση για την 31η Αντικατοχική Πορεία για τη Μόρφου, που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την παγκόσμια οικονομική κρίση, στην κυπριακή οικονομία, αλλά και στα διαρθρωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στον τόπο για δεκαετίες είπε: «Θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν (τα διαρθρωτικά προβλήματα) εδώ και δεκαετίες, διότι κάποτε συμπεριφερόμαστε ωσάν να είναι η Κυβέρνηση Χριστόφια που δημιούργησε τα διαρθρωτικά προβλήματα. Οι άλλες Κυβερνήσεις ως τώρα, ξεκινώντας από την πρώτη μέχρι την τελευταία, προσελάμβαναν χίλιους δημόσιους υπαλλήλους τον χρόνο. Αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά χίλιους τον χρόνο».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Οι προετοιμασίες για την ιδιαίτερα σημαντική Προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ εισέρχονται στο τελικό τους στάδιο και θέλω να πω στον κ. Ερντογάν, στον κ. Νταβούτογλου και σε όλους αυτούς που έχει ‘γεμίσει το μυαλό τους αέρα’ τον τελευταίο καιρό και συμπεριφέρονται σαν νεοσουλτάνοι, ότι η Κύπρος θα ασκήσει την Προεδρία είτε το θέλουν είτε όχι. Εύχομαι να την ασκήσει ενωμένη. Αγωνίζομαι για να την ασκήσει ενωμένη. Αν, όμως, η Τουρκία συνεχίζει να εμποδίζει την επανένωση της Κύπρου, η νόμιμη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ. Είναι, λοιπόν, πολλές οι προκλήσεις», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Σημειώνοντας ότι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε χρειάζεται ενότητα και πολιτική σταθερότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Δυστυχώς, στην Κύπρο δεν έχουμε μόνο αγνοούμενους που χάθηκαν το 1974. Αγνοείται και η ενότητα που πρέπει να ανευρεθεί. Και η ενότητα δεν θα ανευρεθεί και δεν θα διαφυλαχθεί με την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προνοεί το Σύνταγμα, θα ασκήσει τα καθήκοντα του μέχρι τη λήξη της θητείας του και πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό από όλους ανεξαίρετα», κατέληξε.