26/10/11

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Συμβουλίου της ΕΕ
26/10/2011





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Συμβουλίου της ΕΕ κ. Jaroslaw Pietras.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Συμβουλίου της ΕΕ αναφορικά με την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το β’ εξάμηνο του 2012. Συζητήσαμε τα μεγάλα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς και το επίπεδο συντονισμού και τη συνεργασία που θα έχουμε με την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κατά την περίοδο της Προεδρίας».

Από την πλευρά του ο κ. Pietras είπε ότι έγινε μια συζήτηση για το πώς θα προετοιμαστεί η Κυπριακή Προεδρία και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να αρχίσουν έγκαιρα οι προετοιμασίες ώστε να υπάρχει μια ομαλή διεξαγωγή των εργασιών κατά τη διάρκεια της Προεδρίας. Υπάρχει αρκετό υλικό και αρχείο από τις Προεδρίες που προηγούνται - τις Προεδρίες της Πολωνίας και της Δανίας – το οποίο θα παραλάβει η Κυπριακή Προεδρία την 1η Ιουλίου 2012 ώστε να ολοκληρωθούν οι τελικές συζητήσεις, σημείωσε.

Ο κ. Pietras ανέφερε, επίσης, ότι πρόκειται για μια συνεχόμενη διαδικασία και γι’ αυτό είναι σημαντικό σε αυτό το πρώιμο στάδιο να εργαστούμε μαζί ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη Κυπριακή Προεδρία.