25/10/11

Αποκαλυπτήρια πλάκας εις μνήμην των Κυπρίων αγωνιστών υπέρ της δημοκρατίας στην Ισπανία
25/10/2011





Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία κ. Αντώνης Τουμαζής συμμετείχε στις 23 Οκτωβρίου σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για την 75η επέτειο από την ίδρυση των Διεθνών Ταξιαρχιών, στο Κοιμητήριο Fuencarral στη Μαδρίτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Τουμαζής αποκάλυψε πλάκα που τοποθετήθηκε στις 10 Ιουνίου 2011 στο Κοιμητήριο Fuencarral της Μαδρίτης εις μνήμην των Κυπρίων εθελοντών που πολέμησαν μεταξύ 1936 και 1939 στο πλευρό των δημοκρατικών Ισπανών. Μιλώντας ο κ. Πρέσβης εξέφρασε υπερηφάνεια που μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος έλαβε μέρος στον αγώνα υπέρ της δημοκρατίας στην Ισπανία. Στους Κύπριους αγωνιστές αποδόθηκαν τιμές με μονόλεπτο σιγή και κατάθεση λουλουδιών.

Η εκδήλωση, που περιλάμβανε σύντομες τελετές μπροστά στα μνημεία των Ισπανών και Σοβιετικών μελών των Ταξιαρχιών, διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φίλων των Διεθνών Ταξιαρχιών και τον Σύνδεσμο Απογόνων Εξόριστων Ισπανών. Στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη διπλωματικών αποστολών και εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων από τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες.