20/10/11

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

20/10/2011

Όταν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις εναντίον του Προέδρου και της Κυβέρνησης, αυτό είναι δικαίωμα των πολιτών. Όταν οργανώνονται εκδηλώσεις υποστήριξης του Προέδρου και της Κυβέρνησης, για την αντιπολίτευση αυτό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «μόνο θυμηδία προκαλούν οι κατηγορίες κατά του Προέδρου και της Κυβέρνησης που εκτοξεύονται από την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Ειδικά, όταν οι του ΔΗΣΥ αναφέρονται σε αναξιοκρατία και κομματοκρατία θυμίζοντας τα έργα και τις ημέρες τους όταν βρίσκονταν στην εξουσία και άλωσαν τα πάντα. Ήταν τότε που ο ΔΗΣΥ δημιούργησε γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών για να ελέγχει τις προσλήψεις στο δημόσιο. Ήταν τότε που εκτοξεύθηκε στα ύψη ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και το κρατικό μισθολόγιο. Ήταν τότε που προσπάθησε να ξεπουλήσει τους δημόσιους οργανισμούς στο κεφάλαιο, θεοποιώντας το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της αυθαιρεσίας της αγοράς. Είναι αυτό το μοντέλο το οποίο παγκόσμια καταρρέει προκαλώντας στρατιές ανέργων και οδηγώντας δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Το κόστος αυτής της παγκόσμιας κρίσης πληρώνει σήμερα η Κύπρος. Η Κυβέρνηση μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες κάνει τομές και επιλύει συσσωρευμένα για δεκαετίες προβλήματα. Και αντί η αντιπολίτευση να συνεργαστεί σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια, ισοπεδώνει και μηδενίζει τα πάντα. Τίποτα καλό και τίποτα θετικό δεν γίνεται σε αυτό τον τόπο.

Στον βωμό αυτής της πολιτικής, η αντιπολίτευση αναπτύσσει επιλεκτικές ʽευαισθησίεςʼ. Όταν κατηγορείται η Κυβέρνηση και καθυβρίζεται ο Πρόεδρος είναι δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Η υπεράσπιση και η υποστήριξη του Προέδρου και της Κυβέρνησης, για την αντιπολίτευση είναι προσπάθεια φίμωσης της άλλης άποψης.

Όταν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις εναντίον του Προέδρου και της Κυβέρνησης, αυτό είναι δικαίωμα των πολιτών. Όταν οργανώνονται εκδηλώσεις υποστήριξης του Προέδρου και της Κυβέρνησης, για την αντιπολίτευση αυτό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο σε τέτοιο βαθμό που η αντιπολίτευση ʽκλείνει τα μάτιαʼ, σιωπά και με την όλη στάση της ενθαρρύνει απειλές και εκβιασμούς σε βάρος ανθρώπων του πολιτισμού.

Αυτό αποτελεί στρέβλωση και παραβίαση της δημοκρατίας».