18/10/11

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
18/10/2011
Η πορεία των διαπραγματεύσεων θα αξιολογηθεί στη συνάντηση που θα έχει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ανέφερε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν. Θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας ήταν η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στη Νέα Υόρκη, και, ασφαλώς, η πορεία των διαπραγματεύσεων.

Όπως είναι γνωστό, ο στόχος που έχει τεθεί στην τελευταία συνάντηση, στη Γενεύη, είναι μέσα από εντατικές διαπραγματεύσεις να επιτευχθούν περισσότερες συγκλίσεις στα ουσιώδη θέματα και να επιτευχθεί πρόοδος στο Κυπριακό. Αυτή η πορεία θα αξιολογηθεί στη συνάντηση που θα γίνει στη Νέα Υόρκη στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, επίσης, χθες βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εν όψει της συνεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή. Θέμα της συνομιλίας ήταν η οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, επίσης, και το θέμα που αφορά στο χρέος της Ελλάδας.

Αυτά είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή στην οποία θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»