17/10/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε στον Πρέσβη κ. Α. Μαυρογιάννη την Πράξη Διορισμού του στη θέση του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα
17/10/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επέδωσε σήμερα την Πράξη Διορισμού του Πρέσβη κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη στη θέση του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα.

Κατά την τελετή επίδοσης της Πράξης Διορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον κ. Μαυρογιάννη, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Κύπρο η ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τη χώρα μας και εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη που ο ίδιος και η Κυβέρνηση έχουν στον κ. Μαυρογιάννη για την επιτέλεση των καθηκόντων του, με στόχο την πραγματοποίηση μιας πετυχημένης Κυπριακής Προεδρίας.

Αποδεχόμενος την Πράξη Διορισμού του, ο κ. Μαυρογιάννης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπό του και εξέφρασε την ετοιμότητά του για τη συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλεται για την επιτυχία της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κύπρου για την Ευρωπαϊκή Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στις 27 Οκτωβρίου, στις 8.30 πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων και υπηρεσιακοί παράγοντες. Κατά τη σύσκεψη θα γίνει ανασκόπηση και αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας της προπαρασκευαστικής εργασίας και θα εξεταστεί η παραπέρα εργασία που θα διεξαχθεί.