4/10/11

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναφορικά με δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ
04/10/2011
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αναστασιάδης στις σημερινές του δηλώσεις απαιτεί εδώ και τώρα εκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές, όπως αφήνει σαφώς να νοηθεί.



Αυτό επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι η προτεραιότητα της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, σ’ αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, είναι η εξουσία και όχι η αντιμετώπιση των απειλών της Τουρκίας και της προσπάθειάς της να προκαλέσει ένταση στην περιοχή με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται.

Καλούμε όλους όσοι απαιτούν την παραίτηση του Προέδρου να αναλογιστούν, πόσο εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα η είσοδος της Κύπρου σε μια παρατεταμένη προεκλογική αντιπαράθεση; Όταν μάλιστα η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου εντείνοντας τις στρατιωτικές και διπλωματικές απειλές. Όταν η Κύπρος καλείται να προασπιστεί τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα, να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολίτες αυτό που απαιτούν από την πολιτική ηγεσία είναι να κυριαρχήσει ενότητα, σύνεση και συναίνεση, πολιτική και θεσμική σταθερότητα και όχι πρόταξη των μικροπολιτικών ή εκλογικών σκοπιμοτήτων που οδηγούν σε αποσταθεροποίηση.

Αρχή