19/9/11

«Η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου μετά την 11η Ιουλίου» Δημόσια συζήτηση στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία, 22/9/2011
19/09/2011





Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στο ενεργειακό πρόβλημα και το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου, πραγματοποιείται την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου στις 6.45 μ.μ., στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκδήλωση με θέμα «Η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου μετά την 11η Ιουλίου».

Τα θέματα ενέργειας αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η EE, τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία εφαρμογής της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, όπως αυτή καθορίζεται στη «Στρατηγική 2020 για την Ενέργεια».

Στόχος της δημόσιας συζήτησης είναι να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που εγείρονται αναφορικά με το θέμα της ενέργειας στην Κύπρο μετά από την έκρηξη στο Μαρί και την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό, γεγονός που ανέδειξε την άμεση ανάγκη για την υιοθέτηση μιας νέας ενεργειακής πολιτικής, όχι απλώς ως μέσο ανάπτυξης, αλλά ως μέγιστο θέμα επιβίωσης της χώρας μας.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου, η Διευθύντρια Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών κα Ανθή Χαραλάμπους και ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Κύπρου κ. Γιώργος Σιαμμάς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών δρ Ελεονώρα Γαβριηλίδη και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Τάσος Γεωργίου. Θα συμμετάσχουν, επίσης, με ερωτήσεις και δικές τους παρεμβάσεις οι δημοσιογράφοι Πέτρος Θεοχαρίδης από το «Φιλελεύθερο», Μιράντα Λυσάνδρου από την «Καθημερινή» και Χρύσανθος Μανώλη από τον «Πολίτη», ενώ η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα».
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τους παρευρισκομένους, την οποία θα συντονίζει η Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ).