2/9/11

Εγγραφές στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας

02/09/2011

Από το σύνολο των 3.404 υποψηφίων, αποφοίτων Κυπριακών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης που υπέβαλαν αίτηση εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, οι 3.140 υποψήφιοι εξασφάλισαν θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας.



Σημειώνεται ότι η κατανομή στα Ελληνικά ΑΑΕΙ έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ) της Ελλάδας, βάσει του «Γενικού Βαθμού Πρόσβασης» και των κριτηρίων πρόσβασης των Παγκύπριων Εξετάσεων 2011.

Σύμφωνα με οδηγίες του ΥΠΔΒΜΘ της Ελλάδας, οι υποψήφιοι που έχουν εξασφαλίσει θέση στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας θα πρέπει να προσέλθουν στις Σχολές/Τμήματα επιτυχίας τους για εγγραφή προσκομίζοντας τα «Δικαιολογητικά» που έχουν υποβάλει στην Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού - και αυτή τη στιγμή έχουν στην κατοχή τους – και για τα οποία έχουν εξασφαλίσει «Βεβαίωση Εγκυρότητας και Νομιμότητας», που θα πρέπει, επίσης, να προσκομισθεί για σκοπούς εγγραφής.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, οι εγγραφές των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν από τις 12/9/2011 μέχρι και 30/9/2011. Τα ονόματα των επιτυχόντων θα σταλούν απευθείας από το ΥΠΔΒΜΘ σε όλες τις Σχολές/Τμήματα, οπότε δεν θα χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη «Βεβαίωση Εξασφάλισης Θέσης». Επιπρόσθετα, καλούνται οι επιτυχόντες να επικοινωνούν και με τις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων για τυχόν αλλαγές στις εξαγγελθείσες ημερομηνίες εγγραφών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι θέσεις των στρατευσίμων επιτυχόντων θα κρατηθούν αυτόματα, ώστε να φοιτήσουν όταν θα ολοκληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, αφού προσκομίσουν, πέραν των απαιτούμενων προαναφερόμενων «Δικαιολογητικών» και σχετική «Βεβαίωση» από το Στρατολογικό Γραφείο της Επαρχίας τους.