16/8/11

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, στo 20ο ετήσιο φεστιβάλ «Τα Αρκάδια» που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλλέπειας
16/08/2011
Να μην μεταδοθεί πριν τις 8:00 μ.μ.



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλλέπειας όπως συμμετάσχω απόψε μαζί σας σε αυτή την όμορφη εκδήλωση της κοινότητας. Μιας εκδήλωσης, η οποία με ιστορία 20 χρόνων, έχει καταστεί πλέον θεσμός στα δρώμενα της κοινότητας, προάγοντας κατ’ αυτό τον τρόπο, τη λαϊκή μας παράδοση και υποβοηθώντας τη στήριξη και διατήρηση των μικρών κοινοτήτων της υπαίθρου μας. Επιτρέψετέ μου, λοιπόν, να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία τιμά την πολιτιστική μας κληρονομιά και, ταυτοχρόνως, καταδεικνύει τον πολύπλευρο και βαρυσήμαντο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις σύγχρονες κοινωνίες.

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που οι τοπικές αρχές διαδραματίζουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και βρίσκεται αρωγός στις ενέργειες που υλοποιούνται με σκοπό να συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων της ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση στέκεται ταυτοχρόνως και αρωγός στις προσπάθειες των κοινοτήτων για ανάπτυξη του πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτό ενθαρρύνουμε τη συνεργασία με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη προγραμμάτων πολιτιστικής δραστηριότητας, ώστε οι κοινότητές μας να αναδείξουν τα ιδιαίτερά τους χαρακτηριστικά και ομορφιές, τα ήθη και έθιμα και τις παραδοσιακές τους ασχολίες. Γνωρίσματα για τα οποία η Καλλέπεια έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται, αφού η ιστορία και οι παραδόσεις του χωριού εισχωρούν βαθιά στα άδυτα των αιώνων, προσδίδοντας στην κοινότητα τον δικό της ιδιαίτερο ρόλο στην προσπάθεια σύνθεσης του χθες με το σήμερα.

Σημαντική στην πορεία αυτή είναι η συνδρομή του Συνδέσμου Απόδημων που μαζί με τα άλλα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν, βοηθούν στην αναζωογόνηση της κοινότητας. Αυτό καταμαρτυρεί η σωρεία έργων που έχει να επιδείξει η Καλλέπεια και αφορούν τόσο έργα υποδομής όσο και υπηρεσιών. Έργα που άλλαξαν την εμφάνιση της κοινότητας, ανέδειξαν τις ομορφιές της και σε συνδυασμό με το πράσινο και τα ανθισμένα δένδρα, δίνουν την αίσθηση ότι το χωριό ξεπηδάει μέσα από το πράσινο και αγναντεύει το ηλιοβασίλεμα, συνθέτοντας αρμονικά ένα πανέμορφο τοπίο γαλήνης και ηρεμίας.

Είμαι σίγουρη, φίλοι και φίλες, ότι η αγάπη, η θέληση και το όραμα όλων εσάς των κατοίκων, των αποδήμων και των φίλων της κοινότητας θα φέρει σύντομα καρπούς, γιατί όλοι μαζί, κράτος και κάτοικοι, απόδημοι και φίλοι, έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την ύπαιθρο ζωντανή και σφύζουσα, όπως ήταν πριν μερικές δεκαετίες.

Με αυτές τις σκέψεις, εκφράζω και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Κοινοτάρχη, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Καλλέπειας και σε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση αυτής της όμορφης γιορτής και σας διαβεβαιώ και πάλι ότι η Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα αρωγός, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες, τις προσπάθειες, τις δράσεις και τις δραστηριότητές σας. Εύχομαι σε όλους μια ευχάριστη βραδιά.