18/8/11


Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την οικονομία
17/08/2011





Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να κάνω μια δήλωση αναφορικά με δηλώσεις του κ. Νεοφύτου για την οικονομία. ΄Οντως βρισκόμαστε όλοι πάνω σε ένα καράβι και γι΄ αυτό όλοι θα πρέπει να λειτουργούμε βοηθητικά και συναινετικά για αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα προβλήματα, βέβαια, δεν επιλύονται ούτε με ευφυολογήματα, ούτε με ατάκες, αλλά με αποφάσεις και λήψη μέτρων.

Η Κυβέρνηση, μετά από διάλογο με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, έχει διαμορφώσει ένα πακέτο μέτρων που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής. Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για τη διαμόρφωση ενός δεύτερου πακέτου μέτρων όπως συμφωνήθηκε, άλλωστε, με τα κόμματα. Τα μέτρα που η Κυβέρνηση έχει στείλει στη Βουλή είναι και διαρθρωτικού χαρακτήρα, έχουν και τον χαρακτήρα του άμεσου αποτελέσματος για τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας μας.

Δεν βρισκόμαστε σε εποχές παρακμής, παρότι ο κ. Νεοφύτου προσπαθεί συνεχώς με τις δηλώσεις του να δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα. Οι πολιτικοί, όμως, όπως και οι πολιτικές δυνάμεις, δεν είναι από τις ατάκες που κρίνονται αλλά από τα έργα και τις πράξεις τους. Η παρούσα Κυβέρνηση δεν δημιούργησε τα προνόμια ούτε και τις στρεβλώσεις στην οικονομία για τις οποίες αρέσκεται ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου καθημερινά να αναφέρεται. Ας αναζητήσει τις ευθύνες αλλού, και ειδικά στην περίοδο της διακυβέρνησης που και αυτός ήταν Υπουργός. Η παρούσα Κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει τις στρεβλώσεις και τα διαρθρωτικά προβλήματα και ζητά τη συναίνεση και τη συνεργασία όλων».