11/8/11

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Πανεπιστημίου Κύπρου
11/08/2011





Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Πανεπιστημίου Κύπρου για το Πρόγραμμα Κλινικής Άσκησης των διδακτορικών φοιτητών Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε Τμήματα του Υπουργείου Εργασίας, υπογράφηκε σήμερα από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Αθανάσιο Γαγάτση.

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, το Υπουργείο Εργασίας θα παρέχει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε αριθμό διδακτορικών φοιτητών του Τμήματος Ψυχολογίας για τοποθέτηση στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ή/και στο Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες για τη συμπλήρωση προγράμματος κλινικής άσκησης που προνοεί την εκπαίδευση των φοιτητών σε καθήκοντα που ανατίθενται και εκτελούνται από Κλινικούς Ψυχολόγους.

Το Υπουργείο Εργασίας θα παρέχει όλη τη σχετική πληροφόρηση και υποστήριξη για την ομαλή ανάληψη των καθηκόντων των εκπαιδευομένων, καθώς και ευκαιρίες επιμόρφωσης για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Πρόσθετα, θα παρέχει επαρκή και σταθερή γραφειακή στέγαση των εκπαιδευόμενων κλινικών ψυχολόγων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και του προγράμματος κλινικής εκπαίδευσης. Από την πλευρά του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συμβάλλει στη συνεχόμενη κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού του Υπουργείου σε συναφή θέματα και θα συνεργάζεται με το Υπουργείο για τη διεξαγωγή έρευνας και αξιολόγησης σχετικών προγραμμάτων του Υπουργείου.

Το πρόγραμμα θα αντιστοιχεί σε εποπτευόμενη κλινική άσκηση για τη συμπλήρωση μέχρι και 500 ακαδημαϊκών ωρών ανά εκπαιδευόμενο, ενώ οι συμμετέχοντες δεν θα λαμβάνουν οποιοδήποτε είδος αντιμισθίας για την εκπαίδευση τους.