12/8/11

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ
11/08/2011
Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αθήνα, με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα.



Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

κ. Θοδωρής Δρίτσας: Θέλω εκ μέρους του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου που μας δέχθηκε και μας ενημέρωσε για τα κρίσιμα ζητήματα και τις εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό και όλα τα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν και τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό και τους λαούς της Μεσογείου.

Να της ευχηθώ καλή δύναμη σε αυτή την πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, που αναλαμβάνει τόσο σοβαρό ρόλο και με τόσο κρίσιμα καθήκοντα. Πιστεύω ότι οι αγώνες του κυπριακού λαού για την εμπέδωση της δημοκρατίας, της ενότητας τους κυπριακού κράτους, της ειρηνικής ανάπτυξης και προόδου, θα μπορέσουν και μέσα από αυτή τη δύσκολη φάση να βρουν μία εξαιρετικά θετική διέξοδο, κάτι που θα είναι προς το συμφέρον, όχι μόνο του συνόλου του κυπριακού λαού, αλλά και όλων των λαών της Μεσογείου.

Η Κύπρος διαδραματίζει πάντα έναν κεντρικό και σημαντικό ρόλο στην περιοχή και θα έλεγε κανείς ότι είναι το κλειδί για την ειρηνική εξέλιξη της ανάπτυξης των κοινωνιών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή: Και για μένα ήταν πολύ σημαντικό που είχα αυτή τη συνάντηση μαζί σας. Ανταλλάξαμε αρκετά σημαντικές απόψεις, πιστεύω, αλληλοενημέρωση και για το Κυπριακό, αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα τα οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Ελλάδα και ως Κύπρος.

Επικεντρωθήκαμε, πιστεύω, σε μία μεγάλη πρόκληση την οποία η Κύπρος θα αντιμετωπίσει, που είναι η Προεδρία της ΕΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση, για την αλληλεγγύη την οποία έχουμε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και προσβλέπω σε μία πολύ στενή συνεργασία και ανάπτυξη των σχέσεων μας για το καλό του Ελληνισμού γενικότερα.