12/8/11

Η Υπουργός Εξωτερικών ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στην Ελλάδα
11/08/2011
Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή ολοκλήρωσε απόψε την επίσκεψη της στην Αθήνα και επιστρέφει στην Κύπρο.



Στη διάρκεια της επίσκεψης η Υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό της κ. Σταύρο Λαμπρινίδη και διαδοχικές συναντήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας.

Συγκεκριμένα η δρ Μαρκουλλή συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Πρέσβη ε.τ. κ. Γιώργο Γεωργίου και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών της Υπουργού Εξωτερικών ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στις απευθείας διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, οι τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και η προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012.