29/7/11

* Δηλώσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κας Λίζα Μπάτενχαϊμ * Συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ


Δηλώσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κας Λίζα Μπάτενχαϊμ
29/07/2011





Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Έρογλου στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Λίζα Μπάτενχαϊμ προέβη σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους.

Στην δήλωσή της η κα Μπατενχαϊμ ανέφερε ότι οι δυο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση αναφορικά με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών προσθέτοντας ότι ήταν η δεύτερη συνάντηση τους σ’ αυτή την εντατικοποιημένη φάση. «Ασχολήθηκαν με καίρια ζητήματα», είπε, «και θα συνεχίσουν τη συζήτησή τους την Τρίτη 2 Αυγούστου». Διευκρίνισε ότι στην εν λόγω συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επανέλαβε στους δυο ηγέτες τη σημασία της εμπιστευτικότητας στην όλη διαδικασία.

Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής: «Υπήρχαν πολλές μη βοηθητικές διαρροές τις τελευταίες μέρες. Και πρέπει να πω ότι εκτός από το γεγονός ότι τέτοιου είδους διαρροές αντιβαίνουν στο πνεύμα αυτής της νέας φάσης, συχνά βγαίνουν εκτός περιεχομένου και κάποιες φορές είναι παντελώς ανακριβείς. Γι΄ αυτό τις θεωρούμε μη βοηθητικές και αυτή θα συνεχίσει να είναι η στάση μας».

Ερωτηθείσα από ποια πλευρά προήλθαν αυτές οι διαρροές, η κ. Μπάτενχαϊμ είπε: «Δεν θα αναφέρω από πού προήλθαν αυτές οι διαρροές, αλλά ότι υπήρξαν διαρροές».