4/7/11

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό
04/07/2011





Στις συνομιλίες για το Κυπριακό είμαστε τόσο δημιουργικοί όσο δεν μπορεί κανείς να φανταστεί, όμως έχουμε φτάσει στα όρια μας, τα οποία δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στο Κίεβο, και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε αναφορά του στο Κυπριακό είπε: «Φεύγω από εδώ για να μεταβώ στη Γενεύη για να συναντήσω από κοινού με τον κ. Ερογλου τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Το λέω αυτό διότι ακούω ότι ο κ. Ερογλου δηλώνει και πάλι ότι εμείς δεν βιαζόμαστε να λυθεί το Κυπριακό. Αυτό το μέρος της τουρκικής προπαγάνδας πρέπει να τερματιστεί.

Και θέλουμε και βιαζόμαστε και επειγόμαστε να λυθεί το Κυπριακό διότι είναι οι ελληνοκυπριακές περιουσίες που ληστεύονται, είναι οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες που συνεχίζουν να είναι πρόσφυγες, είναι οι εγκλωβισμένοι που συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι, είναι οι Τουρκοκύπριοι που υποφέρουν από την παρουσία τόσων χιλιάδων Τούρκων εποίκων, που κουβαλά η Τουρκία στην Κύπρο, με κίνδυνο να χάσουν την κυπριακή τους ταυτότητα εν Κύπρω.

Στις συνομιλίες είμαστε τόσο δημιουργικοί όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Εχουμε φτάσει στα όρια μας τα οποία δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε».