21/5/11

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια
21/05/2011

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,



Οι εκλογές είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας. Οι πολίτες με την ψήφο τους εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους και κάνουν τις επιλογές τους.

Η καθολική άσκηση του δικαιώματος της ψήφου αποτελεί εχέγγυο για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών της. Εξαιρετικής σημασίας θεσμός του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων για τη σύνθεση της οποίας διεξάγονται αύριο εκλογές.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Σας καλώ όλες και όλους αύριο στις βουλευτικές εκλογές να προσέλθετε στις κάλπες και να ασκήσετε το ιερό δικαίωμα της ψήφου. Μην αφήσετε άλλοι να αποφασίζουν για εσάς.

Ας αποδείξουμε και σ’ αυτές τις εκλογές ότι ο λαός μας ενδιαφέρεται και ενεργά συμμετέχει στα κοινά. Ότι διεκδικεί λόγο και ρόλο για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Οι εκλογές είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για τη συμμετοχή στα κοινά.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για πολλούς μήνες έχουν εργαστεί εντατικά και συστηματικά για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Σας διαβεβαιώ ότι λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι εκλογές να είναι αδιάβλητες.

Εκφράζω την πεποίθηση ότι και αύριο ο λαός μας θα δώσει ακόμη ένα πειστικό δείγμα του υψηλού πολιτικού πολιτισμού που διαθέτει. Θα δώσει ακόμη ένα πειστικό δείγμα του υψηλού επιπέδου δημοκρατίας που ως κοινωνία κατακτήσαμε στον μισό αιώνα ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή ψήφο.