20/5/11

Συμμετοχή του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς στην 5η Ολυμπιάδα Ενόπλων Δυνάμεων, στη Βραζιλία
20/05/2011





Πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Άμυνας συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς (ΑΣΑΕΦ). Στη συνεδρία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΑΣΑΕΦ Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χρίστος Μαληκκίδης, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ κ. Κώστας Παπακώστας και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και την Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας συζητήθηκαν διάφορα οργανωτικά θέματα καθώς και η συμμετοχή του ΑΣΑΕΦ στην 5η Ολυμπιάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 24 Ιουλίου 2011 στο Ρίο της Βραζιλίας.

Στους αγώνες, οι οποίοι θεωρούνται ως η τρίτη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση μετά την Ολυμπιάδα και την Πανεπιστημιάδα, συμμετέχουν πέραν των 8.000 αθλητών από 100 χώρες. Η Κύπρος θα συμμετάσχει με αποστολή 48 ατόμων στα αθλήματα της καλαθόσφαιρας, της πετόσφαιρας, του τάε κβον ντό, του στίβου και του αλεξιπτωτισμού.

Οι οργανισμοί και οι εταιρείες που χορηγούν την αποστολή του ΑΣΑΕΦ είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), η Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ), η εταιρεία POCA, ο ΟΠΑΠ και η Ομοσπονδία Αλεξιπτωτισμού Κύπρου (ΟΑΚ).