30/5/11

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Αξιοζήλευτες χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ δηλώνοντας περήφανος για τη συνεργασία που έχει το Υπουργείο Υγείας με το Μέλαθρο.



Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Μέλαθρο, ο δρ Πατσαλίδης σημείωσε πως το Υπουργείο Υγείας έχει μόνιμη συνεργασία με το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, καθώς αγοράζει υπηρεσίες για εννέα κλίνες σε καθημερινή βάση. Ανέφερε μάλιστα πως υπάρχει δυνατότητα επέκτασης αυτής της συνεργασίας στις 13 κλίνες, εφόσον παρουσιαστούν ανάγκες. Πρόσθεσε, επίσης, πως συζητήθηκε με τη διεύθυνση του Μελάθρου το ενδεχόμενο αύξησης των κλινών σε 15 σε περίπτωση που αυτό καταστεί επιβεβλημένο.

«Η προσφορά, το έργο και η ποιότητα των προσφερόμενων από το Μέλαθρο υπηρεσιών είναι εξαίρετες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο επιθυμούμε τη συνέχιση και αναβάθμιση της μεταξύ μας συνεργασίας, προκειμένου να ωφεληθούν οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας», επισήμανε ο κ. Υπουργός.

Ο δρ Πατσαλίδης αναφέρθηκε παράλληλα και στο θέμα της επέκτασης του Μελάθρου, τονίζοντας πως το Υπουργείο Υγείας, από τη στιγμή που θα δοθούν οι απαραίτητες άδειες από τα αρμόδια τμήματα, δεσμεύεται να προωθήσει τάχιστα το όλο ζήτημα.

Ερωτηθείς για το μέγεθος της οικονομικής συνεισφοράς του Υπουργείου σε ό,τι αφορά την επέκταση του Μελάθρου, ξεκαθάρισε ότι το ύψος της οικονομικής στήριξης θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση των σχεδίων και την παραχώρηση των αναγκαίων αδειών.