22/5/11

* Αναστασιάδης: Ελπίζω να μειωθεί η αποχή*Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

22/05/2011
Αναστασιάδης: Ελπίζω να μειωθεί η αποχή

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης άσκησε στις 9.30 π.μ. το εκλογικό του δικαίωμα στο Λανίτειο Γυμνάσιο στη Λεμεσό και προέβη σε δηλώσεις.


Οι σημερινές εκλογές, είπε, είναι μια ''σημαντικότατη ευκαιρία'' για το λαό να στείλει τα δικά του μηνύματα για διορθωτικές αλλαγές, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ''τα τελευταία δείγματα ότι τα μηνύματα μπορεί να επηρεάσουν είναι μια σειρά αποφάσεων της κυβέρνησης, που ολίγο προ των εκλογών, έδειξε να ανησυχεί για τα μηνύματα που έστελναν μέσω των δημοσκοπήσεων οι πολίτες''.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε πως οι βουλευτικές εκλογές είναι εκλογές συμμετοχής και όχι αποχής και πως ''δεν είναι εκλογές εξουσίας. Και αύριο θα είναι πρόεδρος ο κ. Χριστόφιας και, αν ο λαός το θέλει, ενδεχόμενα και μετά το 2013''.

''Αν πραγματικά θέλουμε να στείλουμε μηνύματα για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις σε πολιτικές που θα βοηθήσουν έτσι ώστε ο τόπος να πάει μπροστά, αυτή είναι η ευκαιρία του πολίτη'', είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι ''σήμερα, ασκώντας την ισχύ που δίνει ο νόμος και η δημοκρατία στον κάθε πολίτη, μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε να αλλάξουμε πορεία''.

Ανέφερε ακόμη πως ''η κάθε ψήφος στον ΔΗΣΥ ενισχύει τη φωνή που θέλει να ενώσουμε δυνάμεις και εμείς δεν αποκλείουμε καμία των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια, επιτέλους, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ούτως ώστε οι πολιτικές που εισηγείται η πλειοψηφία να υιοθετούνται και από όσους μέχρι σήμερα, δυστυχώς, παραγνώρισαν αυτό το φαινόμενο''.

''Τα τελευταία δείγματα ότι τα μηνύματα μπορεί να επηρεάσουν είναι μια σειρά αποφάσεων της κυβέρνησης που, ολίγο προ των εκλογών, έδειξε να ανησυχεί για τα μηνύματα που έστελναν μέσω των δημοσκοπήσεων οι πολίτες. Φανταστείτε την πολλαπλάσια δύναμη που θα υπάρξει όσον αφορά αλλαγές πορείας, πολιτικής, νοοτροπίας, αν με το σημερινό τους μήνυμα ενισχύσουν αυτήν την αξίωση ή την ανάγκη οι πολίτες'' συμπλήρωσε.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο θεωρεί ότι τα ποσοστά αποχής θα είναι μειωμένα από τις αρχικές προβλέψεις, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε πως εκτιμά και ευελπιστεί ότι το ποσοστό αποχής θα μειωθεί και πως ''οι νέοι μας θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους, όπως και οι μικρομεσαίοι, όπως οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι''.

''Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αφήσουν οι νέοι άλλοι να αποφασίζουν για εκείνους, αντί εκείνοι για τον εαυτό τους'', κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης.