22/5/11

* Βουλευτικές Εκλογές 2011 - Στο 80% το τελικό ποσοστό προσέλευσης 22/05/2011*Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

Μετά το πέρας της λήξης της ψηφοφορίας για τις Βουλευτικές Εκλογές 2011, ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Λάζαρος Σαββίδης δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν σταλεί στο γραφείο του, υπολογίζεται ότι ψήφισε το 80% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων.



Στη συνέχεια, ο δρ Σαββίδης έδωσε αναλυτικά τα τελικά ποσοστά ψηφισάντων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (βλέπετε σημερινό ανακοινωθέν Αρ.16).

Το ποσοστό ψηφισάντων του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού είναι 68%, δήλωσε ο δρ Σαββίδης, προσθέτοντας ότι στην Αθήνα ψήφισε το 75%, στη Θεσσαλονίκη το 72%, στην Πάτρα το 82%, στο Λονδίνο το 59% και στο Μάντσεστερ το 49%. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος ήταν 74% και στη Μεγάλη Βρετανία 56%, είπε ο δρ Σαββίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια συνεχής ροή των αποτελεσμάτων. Θα έχω κάποια επιπρόσθετα στοιχεία για να σας δώσω όταν και εφ’ όσον ενημερωθώ για κάποια αποτελέσματα των θρησκευτικών ομάδων».

Ερωτηθείς εάν έχει σημειωθεί ρεκόρ αποχής, ο κ. Σαββίδης απάντησε πως έχει παρατηρηθεί ρεκόρ αποχής σε βουλευτικές εκλογές, διευκρινίζοντας ότι το μεγαλύτερο ρεκόρ αποχής έχει παρατηρηθεί στις Ευρωεκλογές 2009, το οποίο ήταν περίπου 27%. «Το ποσοστό της αποχής είναι λίγο πιο ψηλό από εκείνο που είχα εκτιμήσει, που ήταν 17-18%. Φαίνεται ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε τον θεσμό των καλπών στο εξωτερικό ή του τρόπου με τον οποίο παίρνουμε την πληροφόρηση για άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να ψηφίσουν», είπε.