9/5/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη συνάντηση του «Τρίο» της Προεδρίας της ΕΕ, στη Βαρσοβία

09/05/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα παρακαθίσει σήμερα το μεσημέρι σε γεύμα εργασίας του «Τρίο» της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πολωνία, Δανία, Κύπρος - σε επίπεδο Αρχηγών Κυβέρνησης, στη Βαρσοβία.

Στο γεύμα εργασίας ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας κ. Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρωθυπουργό της Δανίας κ. Λαρς Λέκκε Ρασμούσεν.

Κατά τη συνάντηση-γεύμα εργασίας, αναμένεται να συζητηθεί το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για εφαρμογή του μετά το 2013, γνωστό ως δημοσιονομικές προοπτικές, η Ανατολική Εταιρική Σχέση και η αντίδραση της ΕΕ έναντι της κατάστασης στη Βόρειο Αφρική που αφορά στον τρόπο με τον οποίο η Ένωση μπορεί να ενισχύσει τον εκδημοκρατισμό των κρατών της περιοχής, καθώς και θέματα που αφορούν στην παράνομη μετανάστευση.

Αναμένεται, επίσης, να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ και για το θέμα της ανάληψης δράσεων για την εξασφάλιση μεγαλύτερων επενδύσεων στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι Πρωθυπουργοί της Πολωνίας και της Δανίας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πολωνό Πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Πολωνίας κ. Μπόγκνταν Μπορούσεβιτς.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Νίκος Αιμιλίου, ο Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ δρ Ανδρέας Μολέσκης, η Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Πολωνία κα Πόπη Αβραάμ και η Λειτουργός του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρεα Πετράνυι.