13/4/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην παρουσίαση ψυκτικών συστημάτων της Εταιρείας ASEPA Τrading Ltd, στη Λευκωσία
13/04/2011






Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σε μια υψηλού επιπέδου ημερίδα για την παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας LG Electronics και των συνεργατών της ASEPA Trading Co.

Η LG Electronics, από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και καινοτομίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα παγκοσμίως, είναι επίσης γνωστή για σημαντικές επενδύσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και της βιομηχανικής παραγωγής, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης που εξασφαλίζουν τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και διατήρηση της ποιότητας ζωής.

Η ευαισθητοποίηση των Κυπρίων σε περιβαλλοντικά θέματα έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία χρόνια. Η προστασία του περιβάλλοντος για τη χώρα μας είναι προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης και αφορά πλέον όλους μας. Επιπλέον, αναγνωρίζουμε ότι η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί συλλογική ευθύνη των Κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των πολιτών και για αυτόν τον λόγο συνεργαζόμαστε με όλους τους εταίρους προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης και συνεργασίας Κυβέρνησης και επιχειρήσεων είναι και η νέα καινοτόμος, έξυπνη, οικολογική πόλη, «Νεάπολη» στην Γεροσκήπου, η οποία δείχνει το δρόμο για τη μελλοντική ανάπτυξη των πόλεων. Σε αυτές τις πόλεις του μέλλοντος θα εφαρμοστούν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης όπως αυτά που αναπτύσσει και παράγει η LG. Εξαίρετα παραδείγματα είναι επίσης τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, που κατασκευάζονται στη χώρα μας καθώς και τα συστήματα αξιοποίησης της βιομάζας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Κύπρος, όμως, δεν θα παραμείνει απλός καταναλωτής των τεχνολογικών προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά φιλοδοξεί, με την προώθηση της δημιουργίας των νέων προγραμμάτων ενίσχυσης της καινοτομίας των επιχειρήσεων, να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη τέτοιων προϊόντων.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ το προσωπικό της ASEPA και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της κ. Ανδρέα Πρωτοπαπά, πρόσφυγα και παιδί πολύτεκνης οικογένειας, που με αίσθημα ευθύνης, σκληρή δουλειά και επιμονή οδήγησαν την εταιρεία τους σε επιτυχίες, διατηρώντας παράλληλα το αίσθημα εταιρικής ευθύνης και την ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Σας εύχομαι καλές δουλειές και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.